Λευκάδα

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ

Η Λευκάδα είναι ένα νησί του Ιονίου και είναι το μοναδικό νησί που είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο, καθώς συνδέεται μέσω μιας γέφυρας από την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

Η πόλη της Λευκάδας έχει πολλά και σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος. Μεταξύ αυτών είναι τα ερείπια της αρχαίας Λευκάδας και τα τείχη της οχύρωσης. Θα πρέπει να επισκεφθείτε το πολύ καλά διατηρημένο βενετσιάνικο κάστρο-φρούριο της Αγίας Μαύρας, καθώς και το πάρκο που ονομάζεται Μποσκέτο.

Η γνωστή πόλη του Νυδριού είναι μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές της Λευκάδας. Απέναντι από την πόλη βρίσκεται ο Σκορπιός, το μικρό ιδιωτικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση. Από το Νυδρί μπορείτε να κάνετε μια βάρκα για να εξερευνήσετε τα τέσσερα νησιά της Λευκάδας: Πριγκιπόνησσια, Μεγανήσι, Κάλαμο και Καστό. Θα σας μαγέψουν!

Στη Λευκάδα θα βρείτε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου, οι οποίες βραβεύονται με τη Γαλάζια Σημαία κάθε χρόνο και κερδίζουν διεθνείς διακρίσεις όπως η παραλία Καθίσμα, η Εγκρεμνοί και το Πόρτο Κατσίκι. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε τον ήλιο και θαλάσσιες δραστηριότητες σε άλλες όμορφες παραλίες όπως ο Άγιος Νικήτας, το Νυδρί, το Πευκούλι, η Σκάλα Γιαλού, ο Μύλος, το Αγιοφύλι.

Η Λευκάδα προσφέρεται για πολλές δραστηριότητες και αθλήματα, όπως ιστιοσανίδα, kitesurf, αλεξίπτωτο πλαγιάς, καταδύσεις, εξαιρετικά ελαφρύ αεροπλάνο, ιππασία, ιστιοπλοΐα γύρω από τα μικρά νησιά της περιοχής και Σκορπιό του Ωνάση.

Photos

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ

Βρείτε μας στον χάρτη

Gyra Villas, Αγία Μαρίνα, Άγιος Ιωάννης, Λευκάδα, Επτάνησα